Om RUT-avdrag

RUT-avdrag

Från och med den 1 juli 2009 får du 50 % skattereduktion på hela arbetskostnaden, dvs avdraget görs direkt på fakturan när du köper hushållsnära tjänster av oss. Du behöver alltså inte göra nåt, Bara Rent administrerar istället skattereduktionen direkt hos Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som väljer att vara kund hos oss. För mer information om RUT-avdraget, se RUT-avdrag för städ, städservice, flyttstäd och hushållsnära tjänster hos Skatteverket.

Rutavdraget (50%) dras alltså av direkt från din faktura då vi förutsätter att du som kund
har rätt till rutavdrag. För att ha rätt till avdraget får du inte ha nåt upp till det av Skatteverket angivna maxbeloppet. Det är alltså upp till dig som kund att ta reda på om att du har rätt till rutavdraget. Skulle det visa sig att så inte är fallet måste du meddela oss innan jobbet påbörjas. Visar det sig i efterhand att du inte haft rätt till rutavdrag så kommer vi fakturera till dig kostnaden vi tidigare dragit av, dvs 50% av totalpriset. Om vi inte mottager utbetalningen för rutavdraget från Skatteverket inom 30 dagar efter avslutad städning (oavsett orsak) kommer vi fakturera dig det belopp som tidigare dragits av från fakturan, dvs rutavdraget på 50% av totalpriset.

Kontakta Skatteverket vid eventuella frågor gällande din rätt till rutavdrag. Bara Rent är ingen part i eventuell tvist mellan dig och Skatteverket gällande rätten till rutavdrag eller avslagen utbetalning.

Kontakta oss